BLOGGEN

Du kan endre din oppskrift for intime relasjoner!

intimacy Nov 07, 2023

Selv om det føles som at du sitter helt fast i måten du har det i relasjoner, kan du endre på det, OG det er aldri for seint å begynne!

Det er fordi som alle andre har du en helt unik oppskrift for hvordan du skal være du i relasjoner. Og som alle andre lever du etter denne oppskriften uten at du vet det selv. Kanskje føles det som at du og oppskriften er det samme? De fleste har det sånn, men det stemmer ikke. Heldigvis, fordi ofte innebærer oppskriften at vi må fortrenge sannheten om hva vi innerst inne vil og ikke vil. I større eller mindre grad. Sånt noe kommer eller mest til syne i intime relasjoner, hvor vår trivsel og trygghet er aller mest avgjørende. Så la meg berolige deg med dette: Du har en gang lært hvordan du skal gjøre relasjoner, og du kan lære om. 

For de fleste byr livet på endring, enten i form av at vi selv kjenner behovet for å vokse ut av mønstre som ikke tjener til noe godt, eller vi får mer eller mindre hyggelige oppmuntringer fra andre. Jeg brenner for at vi alle skal ha kunnskap om at vi kan justere oppskriften vår og hvordan!

Etter min mening skulle vi lært sånt som dette på skolen, sånne helt grunnleggende ting ved det å være menneske i verden. 

For eksempel at som de relasjonelle vesenene vi er, lever vi faktisk etter en sånn oppskrift.

At oppskriften blir skapt mens vi er aller minst bevisst og aller mest påvirkelige, mellom 0-6 års alder, i samspill med de som har omsorgen for oss.

At det å vokse opp er en hermelek, og at det du har lært av dine nærmeste kan være ganske annerledes enn den andre har lært.

At den oppskriften som du lever etter, ikke nødvendigvis gir deg rom for å være deg selv fullt og helt,

Og og at det går an å gjøre noe med det!

Hvorfor: fordi denne oppskriften skaper vår relasjonelle virkelighet, dvs LIVET.

Hva gjør vi i steden?

Det er mange av oss som bruker verdifull tid i relasjoner som ikke er bra for oss fordi vi ikke vet den egentlige årsaken. Det blir ikke trygt nok til at vi opplever den nærende intimiteten vi vet finnes. Vi er enten uvitende om det fantastiske potensialet vi har for å justere oppskriften, eller vi vet ikke hvordan. I stedet prøver vi å endre den vi er i nær relasjon med. Det ender som regel med at vi selv føler oss utslitt og maktesløs og den andre blir sur, og med god grunn. Dette går gjerne i bølger parallelt med at vi fortviler over at vi er som vi er; “Hvorfor må jeg være sånn?”  

Kort sagt, vi tror det er noe galt med noen, og pendler mellom å fokusere på hva som er galt med oss selv eller den andre. Det er destruktivt for alle involverte og bortkastet energi. 

Vi zoomer gjerne inn på symptomer som lavt libido, høyt konfliktnivå og/eller ensomhet i en relasjon der vi egentlig skulle føle oss aller mest sett, nær, fri og trygg. Men her er sannheten: Deilig og nærende intimitet kan ikke blomstre så lenge du ikke er trygg i relasjonen. Dessverre er det veldig mange som er så vant til å være utrygge i det intime samspillet, at de forventer at det må være sånn.

Så jeg er opptatt av å spre dette budskapet: Selv om du har hatt det sånn her lenge (eller så lenge du kan huske) kan du endre på det. Du ble ikke født sånn. Du har lært det og du kan alltid lære nytt. Det er aldri for seint å begynne!

Er du klar for å komme i gang med å endre din oppskrift? 

Jeg har en 30-dagers praksis til deg, hvor du. får oppfølging av meg underveis. Den er helt gratis, og du kan finne den HER

Vil du ha mer som dette? 

Motta inspirerende historier og nyttig input om intime relasjoner hver uke ved å melde deg på nyhetsbrevet mitt! 

Ingen SPAM så klart, og din kontaktinfo er trygg hos meg.